!-- Google tag (gtag.js) -->

Aanleg gazon

Een mooi diepgroen gazon is het pronkstuk van uw tuin! Om uw gazon een optimale groei en gezondheid te geven, gebruiken wij bij de aanleg de juiste werkwijze. De bodem structuur moet precies goed zijn. Er moet ook genoeg voeding in de grond zitten. Al deze factoren maken een gazon bij de aanleg al een succes. Daarnaast kunt u ook nog kiezen of u het gazon gaat inzaaien of gebruik maakt van graszoden. Wij zaaien altijd in het voorjaar rond april/mei. En als u snel een groen gazon wilt dan leggen wij bijna het gehele jaar door graszoden voor u!
De basis van een mooi gazon is de bodem. De bodem moet voldoende lucht en ruimte bevatten. Dit hebben de wortels van het gras nodig om voeding en water te kunnen vinden. Ook moet een bodem stabiel zijn zodat uw kinderen onbezorgd op het grasveld kunnen spelen. Wij nemen al deze belangrijke factoren mee in de aanleg van uw gazon. Voor kleine gazons gebruiken wij speciale gazongrond. Gazongrond bevat een aantal grote korrelelementen die uw grasveld luchtig maken maar toch stabiel houden. Ook de benodigde voeding van uw nieuwe grasveld zit in deze speciale gazongrond. Bij de aanleg van de wat grotere gazons is het vaak efficiënter om deze grondstructuur zelf te creëren. Wij stellen de voedingsstoffen in de grond dan zelf samen en bepalen ook de juiste luchtigheid in de grond. Wij leggen voor uw gazon de optimale basis!

U kunt ervoor kiezen om het gazon in te zaaien of om graszoden te gebruiken. Een gezaaid grasveld laat even op zich wachten voor deze mooi groen is. Wel is het zo dat een gezaaid grasveld vaak stabieler aan de bodem hecht. Ook heeft een gezaaid grasveld minder nazorg nodig dan een graszoden grasveld. Met het gebruik van graszoden is uw gazon gelijk groen. Graszoden zijn vaak al binnen drie weken gehecht aan de bodem. Graszoden worden gekweekt met verschillende grassoorten net zo als een graszaad mengsel. In een graszode zitten grassoorten die goed tegen de zon kunnen maar ook soorten die goed tegen de halfschaduw kunnen. Na het leggen van een graszoden vind er een natuurlijke selectie plaats in uw graszoden. De graszode past zich aan haar nieuwe ligplaats aan. De grasplantjes die de natuurlijke selectie niet zijn doorgekomen moet na ongeveer vier weken door middel van verticuteren uit de grasmat worden gehaald. Beide vormen van gazon aanleg hebben hun voor en nadelen. De juiste keuze maken is zeer belangrijk! Dus neem gerust contact op voor een degelijk advies.