!-- Google tag (gtag.js) -->

Tuinontwerp

U weet nog niet goed wat u met uw tuin wilt? Te weinig inspiratie of juist teveel? Dan wordt het tijd voor een ontwerp van onze hand. Wij helpen u bij het kiezen van de juiste stijl, de mooiste tegels en de beste indeling.
Door ons vergaand inlevingsvermogen, smaakvolle combinaties en ruimtelijk inzicht maken wij uw ideale tuinontwerp. Bij ons krijgt u een tuinontwerp dat echt bij u past!

Iedere tuin en ieder persoon is anders. Een tuinontwerp moet helemaal passen bij de gebruiker. De gebruiker moet alles kunnen doen wat hij of zij wil. Een tuin moet ook comfortabel zijn, ruimtelijk ingericht en de juiste sfeer bevatten. Al deze aspecten samen met de wensen van u als klant, vormen uw droomtuin.

Het ontwerpproces begint allemaal met het eerste gesprek. In dit eerste gesprek brengen we gezamenlijk uw wensen in kaart zodat wij deze kunnen verwerken in het tuinontwerp. Uw wensen vormen de basis van uw nieuwe tuin. Wij voegen daar een logische en praktische vormgeving aan toe. Ter plaatsen maken wij gelijk een grove schets waardoor u al een beetje een beeld krijgt van hoe de tuin eruit komt te zien. Doordat wij ervoor kiezen om dit ter plaatsen te doen kunt u gelijk eventuele verandering aangeven waardoor de indeling altijd naar wens is. Ook adviseren wij u in het eerste gesprek voor welke materialen u kunt kiezen. De materialen die wij u adviseren passen altijd in het wensenpakket dat u ons mee geeft. Alle planten die u leuk vindt komen uitgebreid aan bod. Ook nemen wij de maten van uw tuin op zodat u een ontwerp geheel op schaal krijgt. Na een eerste gesprek hebben wij een beeld van uw wensen en heeft u, samen met ons, al de basis gelegd voor uw droomtuin.

Vervolgens gaan wij aan de slag met uw tuinontwerp. Naast een aansluitend tuinontwerp maken wij ook een offerte voor de aanleg van uw droomtuin. Het tuinontwerp en de offerte presenteren en bespreken wij in het tweede gesprek. Ook nemen wij, indien beschikbaar, proefmodellen mee. U ziet de proefmodellen dan in het echt en kunt deze ook aanraken. Deze proefmodellen geven u een duidelijk beeld van de materialen die wij gaan gebruiken in uw nieuwe tuin. Als u toch nog iets veranderd wil hebben in het ontwerp, kan dat uiteraard nog worden gedaan. In dit tweede gesprek bespreken we de details van de het ontwerp en de offerte. Na dit gesprek hebben we vaak uw droomtuin ontworpen.

Na het tweede gesprek adviseren wij u altijd om nog eens rustig over de offerte na te denken en uw ideale samenstelling van de verschillende onderdelen en opties vast te stellen. Zodra u er uit bent welke opties u het mooiste vindt, passen wij deze aan in de offerte. Na het overeenkomen van de offerte in het derde gesprek, laten wij u zo spoedig mogelijk weten wanneer de werkzaamheden worden gestart.

Onze offertes  bestaan uit verschillende onderdelen. Het voordeel van het onderverdelen van de offerte is dat dit voor u de kosten inzichtelijk maakt. Elk onderdeel begint met een omschrijving van de betreffende werkzaamheden. Deze beschrijving maken wij zo gedetailleerd mogelijk. U kunt ons dan ook altijd houden aan hetgene dat wij u beloven. Na de werkzaamheden beschrijving volgt de materiaallijst. De materiaallijst dient ervoor om het voor u inzichtelijk te krijgen wat u precies van ons geleverd krijgt. Daarna volgen de kosten van het onderdeel. Deze kosten worden voor u op een opbouwende manier inzichtelijk gemaakt. Zo wordt het voor u mogelijk eventueel iets te kunnen schrappen als u dat wilt. Op deze manier kunt u de laatste details van uw ideale tuin samenstellen zodat het kostenplaatje precies past binnen uw budget. Op de laatste pagina komen alle onderdelen van uw offerte samen in een overzicht. Uit onze ervaringen is gebleken dat deze opbouw van uw offerte u een duidelijk en inzichtelijk beeld geeft van de inhoud van de offerte.

Wij hanteren reële uitvoeringsplanningen voor de realisatie van uw ideale tuin. Wij bepalen in overleg met u een start datum. Op deze startdatum beginnen wij aan uw nieuwe tuin. De verwachte periode dat wij bezig zijn met de realisatie bespreken wij ook vooraf met u. Wij kiezen ervoor om altijd kwaliteit te leveren en een aanleg project naar volle tevredenheid van de klant af te leveren. Daardoor maken wij soms keuzes waardoor de planning van een project soms uitloopt. Het is dan ook helaas niet mogelijk om een definitieve realisatieperiode of einddatum af te spreken. Wij werken zoveel mogelijk aaneengesloten zodat een aanleg project binnen niet al te lange termijn kan worden afgerond. Soms is het noodzakelijk om bepaalde onderdelen van de aanleg uit te stellen tot een later tijdstip. Denkt u hierbij aan het aanplanten van bepaalde soorten planten en hagen.