!-- Google tag (gtag.js) -->

Border bemesting

Een energiek groeiende en bloeiende border bepaald de sfeer in de tuin. Het is dan ook erg belangrijk dat we de planten in uw border goed bemesten. Water en voeding zijn immers de basisbehoeften van iedere plant.

Wij kiezen ervoor om als basisbemesting voor de border bladaarde te gebruiken. Bladaarde is een echt streekproduct dat op een natuurlijke wijze zorgt voor een goede bemesting van uw border.

Bladaarde is een tweejarig composteringsproduct met alle benodigde voedingstoffen voor de basisbehoefte van de planten in uw border. Door het snelle composteringsproces en het regionaal verwerken van de grondstoffen is bladaarde een zeer milieuvriendelijk product. Bladaarde activeert ook het bodemleven in uw tuin. het bodemleven zorgt ervoor dat de voedingsstoffen aanzienlijk beter vrijkomen en opneembaar worden voor uw planten. Ook zorgt het bodemleven voor meer lucht in de grond. Door deze positieve ontwikkelingen kunnen uw planten optimaal groeien en bloeien. Ook krijgen uw planten een gezondere groene kleur.

Alle planten maken in het voorjaar een groeispurt. Tijdens deze extreme groei hebben ze ook extra voeding nodig. Wij adviseren dan ook om naast de basisbemesting een bij bemester te strooien. Wij kiezen er voor om Culterra te gebruiken. Culterra is een korrelproduct met 40% organische stof. Culterra brengt geen schade toe aan het bodemleven en heeft een zeer ondersteunende werking. Culterra kan voldoen aan de extra voedingsbehoefte tijdens de groeispurten van uw planten. Culterra is een makkelijke en voordelige bij bemester voor uw borders. Uw planten kunnen dus ongeremd het beste van zichzelf laten zien.

Borderbemesting is dus van essentieel belang voor de optimale ontwikkeling van uw planten. De juiste dosering speelt daarbij een belangrijke rol. Een goed bemestingsadvies is de sleutel tot een rijkbloeiende tuin.

Wilt u ook een bemestingsadvies afgestemd op uw tuin? Belt u ons gerust voor een afspraak!