!-- Google tag (gtag.js) -->

Snoeien

Echt vakkundig snoeien is een zeldzaamheid geworden. Bij vakkundig snoeien houden we rekening met een aantal factoren. De eerste en belangrijkst is de plant zelf. Bijna elke soort plant heeft weer een andere snoeimethode nodig. Ook houden we rekening met de tuin en de wensen van de klant. Een goed voorbeeld hiervan is de vormsnoei. Bij vormsnoei zorgen we ervoor dat uw heester een mooie en evenwichtige vorm krijgt. Ook letten we op of de heester in verhouding tot uw andere heesters staat. Door dit met zorg te doen krijgt u een evenwichtige en rustige tuin.
Snoeien hoveniersbedrijf Robert Sterk Hilversum 2
Snoeien hoveniersbedrijf Robert Sterk Hilversum 1
Het is ook belangrijk om uw struiken en heesters elk jaar, indien nodig, uit te dunnen en te verjongen. Het uit dunnen van uw heesters zorgt ervoor dat er ruimte ontstaat voor nieuwe bloemtakken. Deze nieuwe bloemtakken krijgen in de bloei periode grotere en meer bloemen dan oudere bloemtakken. Door op de juiste manier uw struiken en heesters te verjongen blijft uw tuin energiek en vol levenskracht.

Het juiste moment van snoeien speelt ook een belangrijke rol op de weg naar een prachtige struik of heester. De ene heester wil graag in het voorjaar gesnoeid worden en de ander in het najaar. Er zijn ook heesters die in de zomermaanden het beste snoei verdragen. Het moment van snoeien is dus bij iedere heestersoort anders. Wij zeggen dan ook vaak: een passende snoei zorgt voor groei en bloei.

Echt vakkundig snoeien is dus een vak apart. Gelukkig zijn er nog vakmannen die u de helpende hand kunnen bieden.

Neemt u gerust contact met ons op zodat uw struiken en heesters er voortaan ook zo verzorgt mogelijk bijstaan!