!-- Google tag (gtag.js) -->

Stille machines

 

U kent het typische beeld van de hovenier wel. Ronkende machines die de gehele dag om uw huis heen klinken. En meestal begint het al vrij vroeg in de ochtend. Wij hebben ervoor gekozen om dit leed iets te verzachten door te investeren in milieuvriendelijke onderhoudsmachines op accu.

Onderhoudsmachines op accu zijn in opmars en worden steeds beter en krachtiger. Wij hebben ervoor gekozen om te investeren in een aantal onderhoudsmachines die niet onderdoen voor motor machines. De accu machines zijn veel stiller dan motor machines.
U wordt dus ook bijna niet meer wakker van de hovenier die u s’ochtends wakker maakt met herrie machines. Ook in uw dagelijkse bezigheden wordt u niet meer gehinderd door oorverdovende motor geluiden. Daarnaast stoten de accu machines geen giftige dampen uit in uw tuin en zijn dus milieu vriendelijk. Uiteraard willen we met zijn allen naar een gezonder leefklimaat. Wij willen ons steentje dan ook bijdragen waar mogelijk.

Helaas zijn de technieken nog niet voor elke machine zo vergevorderd dat deze voldoende vermogen en resultaat kan leveren.

Voorbeelden hiervan zijn de grasmaaiers en de kettingzagen. Deze machines hebben nog niet het vermogen om de werkzaamheden in uw tuin zo netjes te verrichten als een motor machine. Voor dit selecte groepje machines worden dan ook nog steeds de motor machines gebruikt. Wel werken wij met milieuvriendelijkere brandstoffen dan vroeger. Wij werken met Aspen en met biologische oliën om toch zo veel als mogelijk het milieu te ontzien.

Wij hopen dat er snel waardige vervangers komen voor de overige motormachines en houden de ontwikkelingen nauw in de gaten.