!-- Google tag (gtag.js) -->

Beplanting

Planten bepalen de sfeer in uw tuin! Een wildederige vaste planten border of een rustige combinatie tussen vaste planten, heester en bomen. Een wellness tuin met prachtige grassen en bamboes, met wat subtiele bloemen. Of heeft u liever een klassieke beplanting? Wij maken het allemaal mogelijk. Het begint allemaal met een van onze smaakvolle samenstelling van de plantensoorten. Elke sfeer en elke stijl van beplanten heeft haar eigen typerende soorten. Naast de typerende soorten gebruiken wij soorten die het verschil maken. Onze plantencombinatie’s zorgen voor spannende en bijzondere borders. Het is voor ons alleen maar de vraag: Van welke plant style houd u?

Bij ons staan de planten die u mooi vindt centraal! Houdt u van rozen of van grassen? Houd u van natuurlijke heesters of van gecultiveerde buxus bollen? Wij komen er samen altijd wel uit. Wij gebruiken de planten die u mooi vind. We vullen deze aan met verschillende soorten planten die u misschien nog niet kent. Met deze werkwijze ontdekt u nog meer planten die u leuk vind! En worden uw borders nog mooier!

Er zijn een aantal formaten waarin wij planten leveren. Wij leveren u de standaard maten maar ook de grotere maten. De standaard maten zijn voldoende om een tuin mooi te beplanten. Maar als u nog iets extra’s wilt toevoegen aan uw tuin dan kunt u kiezen voor grotere heesters. Wij leveren zelfs grote formaten bomen. Wij nemen u dan mee naar de kweker. Daar kunt u de heesters en bomen met eigen ogen bekijken. Wij voorzien u dan van de nodige informatie zoals o.a. de groei- en bloeiwijze, bladverkleuringen, speciale eigenschappen maar ook hoe de betreffende heester en/of boom bij u in de tuin zal staan. Als u een keuze voor een bepaalde boom of heester heeft gemaakt dan hangen wij er een label aan. U krijgt dus precies de boom of heester die u heeft uitgezocht enkele dagen later bij u in de tuin. Zo weet u zeker dat u altijd het mooiste exemplaar heeft!

In een border draait het allemaal om de opbouw. En dan voornamelijk de opbouw van de hoogtes in de border. Voorin planten wij traditiegetrouw de lage planten en achterin de hoge planten. Door met de hoogtes te spelen creëer je verschillende dieptes in een tuin. wij zorgen ervoor dat de dieptes op de juiste vlakken mooi combineren met de zichtlijnen van uw tuin. U heeft op elk terras in de tuin een ander uitzicht. Vanuit uw huiskamer ziet u vaak de wintergroene en vroeg bloeiende planten. In de zomer als u buiten op het achterterras zit kijkt u mooi uit op de prachtige bloemenzee van bijvoorbeeld de vaste planten. De beplanting wordt door ons in elk gedeelte van uw tuin, afgestemd op het de functie van het betreffende gedeelte. U heeft dus een passende beplanting waar u het hele jaar door optimaal van kunt genieten.

 

 

Een andere bekende manier van planten gebruiken is het plaatsen van potten op terrassen. De potten worden vaak vergeten bij de aanleg van een tuin. Als u een groot terras wilt, voelt het al gouw kaal aan in de tuin. U heeft vaak de ruimte zeker nodig en om dan toch nog een gezellige sfeer te creëren kunt u gebruik maken van onze pottenservice. In de zomer planten wij zomerbloeiers in de potten. En in het najaar planten wij er violen en bollen voor u in. Als u dan in de winter vaker binnen zit dan is het buiten toch een vrolijk geheel. Wij leveren op het juiste moment een leuke variatie aan eenjarige planten.

De planten die worden aangeplant hebben veel voeding nodig. Vooral in het begin als ze zich nog moeten wortelen in de grond. Voor een succesvolle border is het van belang dat de benodigde voedingsstoffen in de bodem aanwezig zijn. Wij zorgen voor deze benodigde voeding door bladaarde te gebruiken. Bladaarde is een echt streekproduct dat op een natuurlijke wijze zorgt voor een goede bemesting van uw border. Ook geeft de diep zwarte kleur van bladaarde de border een mooi uiterlijk. Door deze bemesting door de bodem heen te mengen, kunnen uw nieuwe planten zich optimaal gaan ontwikkelen!

De beplanting van uw nieuwe tuin is een complex verhaal. Neemt u gerust contact met ons op voor een passend plantadvies!