!-- Google tag (gtag.js) -->

Sedum dak (Cedum)

Een Cedumdak heeft vele voordelen! Het is een mooi groen dak waar u tegen aankijkt in plaats van het zwarte dakleer. Als u ‘s ochtends opstaat en naar buiten kijkt op uw cedumdak is dat veel prettiger wakker worden. Daarnaast helpt een Cedumdak ook de warmte zomers buiten te houden. Door de isolerende werking voelt de ruimte onder het cedumdak in de zomer vaak kelderkoel aan. In de winter verliest deze ruimte juist minder warmte. Kortom Cedum isoleert! Het Cedumdak houdt ook een gedeelte van de omgevingsgeluiden tegen. U moet dan denken aan minder geluidoverlast van bijvoorbeeld overvliegende vliegtuigen of geluidsweerkaatsing van andere gebouwen. Maar het aller belangrijkste is toch nog wel dat het super goed is voor het milieu. Een cedumdak neemt super veel CO2 op!
Een nieuwe cedumdak neemt ook veel water op. Dit water belast dan niet het rioleringssysteem maar wordt opgenomen door de Cedum. Hierdoor heeft u minder kans op rioolloverstromingen bij ernstige regenval. Maar het cedumdak beschermd uw dak tegen de invloeden van bijvoorbeeld het weer en de erosie. Door de Cedum bedekking kan er geen zonlicht bij de dakbedekking komen. Ook kan er geen sneeuw en directe koud op het dakleer terecht komen. Hierdoor heeft u dus veel minder slijtage aan uw dak dus minder onderhoud. Er zitten dus heel veel voordelen aan een Cedum dak.

Voor een cedumdak is wel een dak constructie nodig die sterk genoeg is. Voor wij bij u een Cedumdak aanleggen laten wij altijd de draagkracht van een dak berekenen door een gespecialiseerd bedrijf. Wij nemen altijd het zekere voor het onzekere. Onze Cedumdaken zijn opgebouwd uit een aantal lagen. Op het dak plaatsen wij eerste een beschermdoek. Daar bovenop komt een noppenmat te liggen waar de waterreserves in worden opgevangen. Daaroverheen komt een scheidingsdoek die het substraat scheidt van de waterreserves. Bovenop dit scheidingsdoel komt het substraat. Als laatste komt de Cedum er op te liggen. Rondom de randen wordt er een grindbak gemaakt zodat het teveel aan water toch makkelijk weg kan lopen. Voor uw saaie en kale dak zijn een van onze Cedumdaken de ideale oplossing! Neem u dan ook gerust contact met ons op.