!-- Google tag (gtag.js) -->

Gazon

Een mooi en gezond grasveld? Het is bijna in elke tuin mogelijk. Het geheim zit hem in een passend onderhoudsprogramma. Het begint allemaal met het verticuteren. Door te verticuteren haal je een groot deel van het mos en ander vuil uit uw gazon zodat er weer ruimte is ontstaan voor de ontwikkeling van het grasveld.

Een andere voorwaarde voor een prachtig gazon is de bemesting en bij zaaien. Na het verticuteren strooien we een basisbemesting voor het hele seizoen. Deze basisbemesting gaan we daarna aanvullen met specifiekere meststoffen. Wij gebruiken verschillende vormen van bij bemesting met ieder een ander doel. Een van die doelen is vaak het bestrijden van onkruid of mos in uw gazon. Een ander doel is het beschermen van het gazon in de wintermaanden zodat o.a. de kleur netjes diep grasgroen blijft. Zo hebt u ook in de winter een prachtig gazon.

Naast goed verticuteren en een aansluitende bemesting, moet het ideale gazon ook wekelijks gemaaid worden. Wij bieden, indien gewenst, een grasmaai service aan. Als u van onze maaiservice gebruik maakt, dan maaien wij elke vrijdag gedurende het groeiseizoen uw gazon. Wij kiezen bij voorkeur voor een vrijdag zodat u dan het hele weekend kunt genieten van een vers gemaaid gazon. Wij maaien uw gazon met een speciale wals-grasmaaier. Hierdoor krijgt u schitterende banen in uw gazon. Deze banen maken uw tuin nog speelser en ruimtelijker.

Kortom met een individueel uitgebalanceerd onderhoudsprogramma heeft u een van de mooiste gazons van de buurt. Bent u ook benieuwt naar welk onderhoudsprogramma bij u en uw gazon pas? Neemt u dan gerust contact op met ons voor een goed advies.