!-- Google tag (gtag.js) -->

Tuinverlichting

Wilt u tot in de late avonduurtjes nog kunnen genieten van uw tuin? Dan is tuinverlichting misschien wel iets voor u. Met tuinverlichting kunt u alle kanten op! U kunt verschillende heesters of bomen laten uitlichten. Dit doe we door middel van grondspots. U kunt ook paaltjes met lampjes laten plaatsen langs de oprit. Dit is erg handig als u ‘s avonds laat thuis komt. Er zijn uiteraard nog veel meer mooie toepassingen waarvoor je tuinverlichting kunt gebruiken. Om ervoor te zorgen dat u de juiste lampjes op de juiste plekken heeft, nemen wij het verlichtingsplan mee in het tuinontwerp. Wij adviseren u dan ook graag voor de juiste verlichting die bij u past.
Er zijn een aantal soorten verlichtingssystemen. De eerst en het meest gebruikte systeem is het laagspanningssysteem. Dit systeem is gebaseerd op warmkleurige led lampen.  Deze led lampen hebben een sfeervolle uitstraling waardoor u langer van uw tuin kunt genieten. Omdat dit systeem werkt op laagspanning is er een transformator nodig. De transformator zorgt er niet alleen voor de overgang van de 24 volt standaard spanning tot de 12 volt laagspanning maar bevat ook een bedieningspaneel. U kunt de verlichting op een bepaalde tijd laten aan en uit gaan. Er is ook de mogelijkheid om een licht sensor te plaatsen zodat u de verlichting kunt in laten schakelen wanneer het donker wordt en uitschakelen wanneer het weer licht wordt. Uiteraard zijn er ook andere variëteiten mogelijk met het bedieningspaneel.

U kunt ook kiezen voor het standaard 24 volts spanningssysteem. Dit systeem werkt met een speciale grondkabel die extra beschermt is tegen alle omstandigheden die buiten kunnen voorkomen. Dit systeem is veel uitgebreider dan het laagspanningssysteem. Op dit systeem kunt u ook de gevellampen laten aansluiten. U kunt ook bepaalde grotere objecten laten uitlichten. Ook op dit systeem kan een tijdklok of licht sensor worden geplaatst. Ook is het mogelijk om bepaalde lampen eerder of later een te laten gaan indien gewenst. Bovenal is het een solide systeem waar u alle kanten mee op kunt.

Tegenwoordig hebben wij ook de tuinverlichting met zonnepanelen is het assortiment. Dit zijn milieu vriendelijke lampen die hun eigen energie opwekken. Deze lampen zijn ideaal als er geen ruimte is voor bekabeling. Sommige van deze lampen hebben ook een sensor. Dit is erg handig om als veiligheidslicht te gebruiken. Als u een dergelijke lamp laat plaatsen aan uw gevel bij de oprit en  komt ‘s avonds in het donker thuis dan kunt u alles nog goed zien. Ook schrikt dit licht eventuele inbrekers af die uw oprit op komen lopen. Doordat de verlichting op zonne-energie werkt kunt u deze gemakkelijk laten ophangen en weer weg laten halen zonder grote gaten van kabels over te houden.

Ben u benieuwt welk systeem bij u past? Neemt u dan gerust contact met ons op voor een goed advies.